خرید لوستر مناسب با دکوراسیون خانه
یکی از مهمترین مراحل در طراحی دکوراسیون داخلی، نورپردازی مناسب محیط است. خانه شما هر چقدر هم که پر از وسایل شیک و گرانقیمت باشد، اگر نورپردازی مناسبی نداشته باشد، زیبایی هیچ چیز مشخص نیست.
نور مناسب محیط باعث میشود تا اشیا از نظر حجم و رنگ به بهترین و زیباترین شکل جلوه کنند. علاوهبر این نور در روحیه انسانها هم تاثیر دارد و به آنها انرژی و حرکت میبخشد.
فضای بدون نور، بیروح و بیانرژیست و حتی با گرانترین مبلمان هم چیزی جبران نمیشود. لوستر مدرن یکی از بهترین انتخابها برای نورپردازی مناسب و روحیهبخش محیط، به خصوص در خانههای امروزی است.
لوستر مدرن، هم یک عنصر کاربردی به حساب میآید و هم تزیینی، و برای یک انتخاب بهینه باید یک سری عوامل را حتماً در نظر گرفت.
به دلیل این اهمیت، لازم دانستیم که یک راهنمای کامل از مراحل شناخت و انتخاب و خرید لوستر مدرن برایتان آماده کنیم تا با یک نورپردازی حسابی، زیبایی خانهتان را دو چندان کنید.
لوستر مدرن چگونه پدید آمد
اصلاً اجازه دهید دستتان را بگیریم و ببریم به سالهای دور. در آن دوران لوسترها فقط مختص قصرها و بناهای پر اهمیت بودند. فیلمهای تاریخی حوالی قرن ۱۷ را به یاد بیاورید، احتمالا در کنار آن مهمانیها و لباسهای کلاسیک و میزهای پوشیده از بره بریان، چشمتان به لوسترهای بزرگ و سنگینِ آویزان از سقف میافتد که با تعداد زیادی شمع نورپردازی شده بودند… .
سالها گذشت و لوستر کمکم به فضاهای مسکونی راه پیدا کرد، اگر به همین ۳۰-۲۰ سال پیش برگردیم شاید خاطرتان باشد که فقط در خانههای خیلی لوکس و به قولی خانهی فامیلهای پولدارمان لوستر به چشم میخورد و الحق که چه کلاسی داشت و چقدر مایهی فخر صاحبخانه بود!
کمکم سبکهای دکوراسیون عوض شد و همه چیز رو به سادگی و مدرنیته رفت و لوستر هم در این گذر زمان حسابی دستخوش تغییر شد. لوسترها اول فراگیر و در ادامه عملکردیتر شدند؛ یعنی شکلهای مدرن و سادهتری به خود گرفتند.
چطور یک لوستر مدرن انتخاب کنیم؟
با اینکه از نظر اصولی یک لوستر مدرن بر ۲ اصل سادگی و عملکرد استوار است، اما امروزه تنوع این سبک بسیار بسیار بالاست؛ یعنی یک وقت خیال نکنید برای خانههای کلاسیک و یا سبک خاصی که مد نظرتان هست استفاده ندارد و فقط از یک حباب ساده تشکیل شده! اتفاقاً لوسترهای لوکس خیره کنندهای که در بعضی از لابیها و مرکز خریدها نمونهاش را دیدهاید جزء لوستر مدرن طبقهبندی میشوند.
از آنجایی که لوستر علاوه بر زیبایی، جنبه کارکردی هم دارد، نمیتوان فقط با در نظر گرفتن سلیقه به یک انتخاب مناسب رسید.
آیتمهایی که در خرید لوستر مدرن باید مورد توجه قرار بگیرد به شرح زیر است:
- هدف از خرید
- فضای قرارگیری
- سبک
- ابعاد
- رنگ و جنس
- نور و استاندارد
قول میدهیم که با توجه به این عوامل میتوانید یک انتخاب بی نظیر داشته باشید که هم پاسخگوی نورپردازی خانهتان باشد و هم زیباییاش چشمها را خیره کند
هدف از خرید لوستر مدرن
شاید بگویید مگر خرید لوستر قبولی کنکور است که هدفگذاری بخواهد! بله نیاز است! به دلیل تنوع بالا، برای اینکه از میان این همه گزینه، فیلتری انجام بدهیم و موردهای بی ربط را حذف کنیم، هدفگذاری کمک زیادی میکند. (لابد هنگام خرید، تجربه کردید که هر چه تعداد بالاتر باشد انتخاب سختتر میشود تهش هم تسلیم میشویم و برای خلاصی از این وضعیت میگوییم آقا همین را بپیچ میبرم!) ما چند تا گزینه پیش رو داریم:
- لوستر را بیشتر به هدف زیبایی و به عنوان عنصری تزئینی میخواهیم.
- نور خانه کافی نیست و به یک لوستر مدرن که حتما نورپردازی بالا داشته باشد نیاز داریم.
- هم به مقداری نور نیاز داریم و هم برای تکمیل دکوراسیون خانه یک عنصر سقفی هماهنگ میخواهیم.
پس در مرحله اول باید بدانیم از یک لوستر بیشتر زیبایی و جزئیات میخواهیم، تعداد لامپها و نور زیاد، و یا باید هر دو را به صورت نسبی داشته باشد.
تناسب سبک لوستر با دکوراسیون خانه
نمیدانم تا چه حد با سبکهای دکوراسیون داخلی آشنا هستید. سبکها بسیار متنوع هستند و در این بحث نیازی به بررسی همهی آنها نیست. برای همین بیشتر به سبکهای کلاسیک، ایرانی و مدرن میپردازیم که اکثر خانههای ایرانی به این شیوه چیده شدهاند. (مثلاً بعید است شما در خانههای اطرافیان سبک روستیک یا ژاپنی مشاهده کرده باشید!)
استفاده از لوستر در دکوراسیون کلاسیک
همانطور که حدس میزنید خانههای کلاسیک همانهایی هستند که مبلها در آن اغلب دارای کندهکاری، نقوش و … هستند؛ در این سبک همه چیز تقارن دارد و براساس نظم چیده شده، روی دیوارها و سقف احتمالا گچ بریهایی دیده شود و پردهها مجلل است.
توصیه ما برای نورپردازی در این دکوراسیون این است که سراغ لوسترهای مدرن با نمونههای مجللتر و متقارن بروید. فرمهای خیلی جدید و خلاقانه در سبک کلاسیک توصیه نمیشود و لازم است که اساس را بر همان نظم و تقارن قرار بدهید. مدلهای کریستالی، طلایی و نقرهای و شاخهای از گزینههای مناسب برای این سبک هستند.
استفاده از لوستر در دکوراسیون ایرانی
این روزها دکوراسیون ایرانی از آن شکل سنتی خود فاصله گرفته و بیشتر به سمت مدرن شدن رفته است. اما همچنان در آن از رنگهای قرمز و فیروزهای، فرشهای اصیل، قابها و تابلوهای طلاکاری و نقرهکاری استفاده میشود.
در این سبک هم بهتر است لوستری انتخاب کنید که چندان مینیمال نباشند و مانند هنر ایرانی از جزئیات چیزی کم نذاشته باشد، به این منظور حتما از مدلهای لوکس با اندازه متوسط و جزئیات هنری دیدن کنید.