دلیل سیاه شدن لوستر و نحوه پاک سازی آن
دلیل سیاه شدن لوستر در روزگار کنونی ما ، مسئله ای تحت عنوان دکوراسیون در فرهنگ ما جایگاه ویژه ای دارد. البته نه تنها در فرهنگ ما ایرانیها، بلکه در تمامی کشور های دنیا اینطور میباشد. در این حوزه، مخصوصا دکوراسیون داخلی از موضوعات بسیار مهم در جوامع امروزی میباشد.
در سبک زندگی ما، دکوراسیون داخلی منزل تاثیری مستقیم دارد.
به قدری این تاثیر زیاد میباشد که به مرور زمان تغییر سبک زندگی انسان ها با تغییر دکوراسیون داخلی سکونتگاههایشان، یا همان منازل، اتفاق میافتد.
حال در این مقاله ما سعی بر این داریم که در مورد یکی از دغدغه ها در حوزه ی دکوراسیون داخلی، به شما دوستان گرامی مطالبی ارائه کنیم و در مورد راهکار های آن ها توضیح دهیم.
در حوزه ی دکوراسیون یکی از مسائل مهم، وسیله ای زینتی به نام لوستر میباشد. که در این قسمت میخواهیم در مورد دلیل سیاه شدن لوستر ها و چگونگی برطرف سازی این مشکل سخن بگوییم.
دلیل سیاه شدن لوستر چیست؟
یکی از پدیده های بسیار رایج در مورد لوستر ها که دغدغهی بسیاری از مردم شده، سیاه شدن لوسترها میباشد. بعضی از افراد از کثیف شدن و یا سیاه شدن لوستر شان چند مدت پس از خریدی که کرده اند شکایت می کنند و به حساب این میگذارند که پول زیادی را برای یک کالای فاقد کیفیت پرداخت کرده اند. نگران نباشید.
البته برخی از افراد نیز درگیر یک تصور غلط هستند. آن ها اینطور فکر می کنند که فقط لوستر های برنزی و یا لوستر های شاخه ای ، سیاه می شوند. همان طور که گفته شد این یک فکر اشتباه است، چرا که مشکل سیاه شدگی لوستر می تواند در همهی لوستر ها پیش بیاید.
دلایل سیاه شدن لوستر
حال به بررسی دلایل سیاه شدگی لوستر ها میپردازیم. لوستر ها با خود یک سینی هایی دارند که به همراه آن به سقف وصل می شوند، در اکثر لوستر ها جنس این سینی ها از استیل میباشد. روش تولید این سینی ها نیز به ۲ شکل است ، سینی استیل بگیر و سینی استیل نگیر.
جنس اصلی سینی های استیل در واقع از آهن بوده که با یک لایه ی استیل آبکاری شده است. و مغزی آهن موجود در سینی سبب پوسیدن آن از داخل و تغییر رنگ محصول خواهد شد. ولی سینی های نگیر از این موضوع مستثنا هستند.
در بعضی لوسترهای سقفی نه تنها از سینی ها بلکه از سیم های فلزی نیز استفاده میکنند که این سیم ها نیز به صورت آهنی و استیل تولید و استفاده میشوند که کاملا معلوم است که نمونه آهنی در شرایط مرطوب و به مرور زمان زنگ زده و سیاه خواهد شد.
قطعات بعضی از لوسترها هم با حلقه های فلزی به سینی محصول نصب می شوند که چنانچه این حلقه ها نیز آهنی باشند سیاه خواهند شد. این امر برای سایر اتصالات نیز به همین شکل میباشد.
این قطعات معمولا در اندازه های کوچک و تعداد بالا در لوستر استفاده می شوند ولی پس از سیاه شدن تاثیر بسیار منفی بر ظاهر کل لوستر خواهد داشت. در مواردی هم مشاهده شده که بعضی از لوستر ها هم دارای قطعات مختلف هستند.
این قطعات از طریق چندین ابزار فلزی و آهنی به برد لوستر وصل میشوند که آن ها نیز به راحتی تغییر رنگ خواهند داد. البته سایز این دست قطعات بسیار کوچک است؛ اما زمانی که همه آن ها تغییر رنگ دهند، بسیار تا بسیار ظاهر زشتی را برای لوستر ایجاد خواهند کرد.
شناخت انواع لوسترهای رایج:
دلیل سیاه شدن لوستر ، برای تکمیل شدن این مبحث ، لازم دانستیم تا شما عزیزان در مورد لوستر های رایج نیز کمی آگاه باشید. چراکه در این مدل لوستر ها ، بیشتر پیش میآید که به مشکل سیاه شدگی آن ها بر بخورید. پس بهتر است کمی در مورد انواع لوستر ها صحبت کنیم.
امروزه لوستر کریستال در بین افراد بسیار پرطرفدار است اما به این معنا نیست که جنس تمام لوسترها از کریستال است. بلکه اندازه، مدل و جنس لوسترها با همدیگر متفاوت است. برای اینکه بتوانید بهترین روش برای تمیز کردن لوسترها را پیدا کنید باید در ابتدا جنس آنها را بشناسید.لوسترهای چوبی، برنزی، فلزی، شیشهای، پلاستیکی، آلومینیومی و طلایی از انواع دیگر لوسترها هستند.
در این قسمت باید یک مورد مهم را اضافه کنیم و به طور خاص در مورد آن صحبت کنیم. آن هم لوستر های برنزی و یا شاخه ای میباشند. از مرسوم ترین موارد سیاه شدگی لوستر ها ، مدل های شاخه ای و برنزی هستند. که در مورد آنها یکی از عمده ترین دلایل بروز سیاه شدگی، آبکاری آن ها میباشد.
اگر لایه ای از یک فلز جذاب، مانند برنج یا آلومینیوم بر روی لوستر قرار گیرد، در این حالت به اصطلاح می گویند که لوستر آبکاری شده است.
این عملیات به ماندگاری و مراقبت بیشتر از لوستر کمک خواهد کرد، به علاوه ی تمامی این موارد ها جنس بدنه ی لوستر باید بسیار مورد توجه شما عزیزان باشد و به کیفیت آبکاری نیز باید اهمیت زیادی بدهیم. به عنوان مثال تصور کنید که جنس بدنه از یک مواد اولیه عالی است، اما آبکاری با دقت انجام نشده است.
در نهایت پس از مدتی، لوستر کثیف یا سیاه می شود. البته حالت مخالف این موضوع نیز وجود دارد؛ اما با این تفاوت که آبکاری خوب می تواند از لوستر محافظت بهتری به عمل آورد، حتی اگر متریال به کار رفته در بدنه از متریال مرغوب نباشد.
نحوه تمیز کردن لوستر ها و برطرف کردن سیاهی آن ها؟
عمدتا این دو روش حائز اهمیت است:
_ با باز کردن قطعات
_ بدون باز کردن قطعات
تمیز کردن لوستر بدون باز کردن:
دلیل سیاه شدن لوستر ، در این روش به وسیلهی نردبان برای دسترسی به زوایای مختلف لوستر میتوانید این کار را انجام دهید ، و یک تکه پارچه ضخیم برای پهن کردن زیر آن احتیاج دارید. البته اگر زیر لوستر فرش پهن شده، یک تکه پارچه معمولی نیز کافی است. سپس این سوال پیش میآید که با چه وسیله ای باید لوستر تمیز شود؟ برای تمیز کردن لوستر در این حالت به محلولی شامل ۱ واحد الکل و ۴ واحد آب احتیاج دارید. این محلول ساده یک جایگزین مقرون بهصرفه و خانگی برای اسپری پاک کننده لوستر، انواع لوستر پاک کن کریستال و اسپری براق کننده لوستر موجود در بازار است.
این محلول را روی یک پارچه تمیز و لطیف اسپری، و کریستالهای لوستر را پاک کنید. حتما بعد از گردگیری قسمتهای مختلف لوستر، آنها را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید. در آینده نیز میتوانید از این محلول بهعنوان اسپری پاک کننده لوستر، لوستر پاک کن کریستال و حتی اسپری براق کننده لوستر برای جلا دادن لوستر استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای دسترسی به قسمتهای مختلف لوستر، هرگز آن را نچرخانید و به جای آن نردبان را جابهجا کنید. تمیز کردن لوستر در این روش با وجود اینکه سریعتر انجام میشود، اما دقت و ظرافت بالایی میطلبد.
تمیز کردن لوستر با باز کردن قطعات:
این روش نسبت به روش قبل تا حدودی دردسر کمتری دارد و با وجود داشتن اسپری تمیز کننده لوستر بدون نیاز به دستمال نیز جالبتر است. در این روش شما به نردبان و یک سفره بزرگ احتیاج دارید.
برای درست کردن اسپری پاک کننده لوستر خود در این روش کافیست ۱ واحد سرکه سیب را با ۳ واحد آب مخلوط کنید. با داشتن این محلول دیگر نیازی نیست از خودتان بپرسید لوستر را با چی تمیز کنیم. پیش از تمیز کردن لوستر کریستالی (یا سایر مدلها)، قسمت بالایی لوستر که به سقف متصل شده است را با پلاستیک بپوشانید و سفره را زیر آن پهن کنید.
محلول را روی کریستالها اسپری کنید. این یک روش عالی و قوی برای تمیز کردن لوستر کریستالی و جلا دادن لوستر است که احتیاجی به خشک کردن با دستمال نیز ندارد. فقط در صورتی که مدت زیادی از آخرین بار که لوستر را تمیز کردهاید گذشته باشد، بهتر است هر کریستال را با دستمال پاک کنید.
سخن پایانی
در نهایت در حل اینگونه مشکل ها شما عزیزان ، تعیین کننده هستید. اصلی ترین دلیل تهیهی این مقاله و ارائهی آن خدمت شما عزیزان، همین کنجکاوی و میزان بالای نیاز در شما بوده است.
در حوزه ی لوازم دکوراسیون داخلی و مخصوصا لوستر ها بایستی به این نکات به شدت توجه داشته باشید. چرا که یکی از عمده مواردی که باعث سرشکن شدن هزینهی شما در زندگی روزمره میشود ، رعایت همین نکات کلیدی میباشد.
در اینجا لازم به ذکر است محصولات لوسترسازان دارای پنج سال ضمانت میباشد و میتوانید با خیال راحت خرید کنید چرا که هرگز سیاه نمیشود.