خرید لوستر مدرن

لوستر خطی مدرن فوق شیک با طراحی مدرن و قیمت بسیار مناسب

خرید لوستر مدرن

اگر سرتان را کمی بالاتر ببرید و سقف را نگاه کنید بخشی از خانه را می بینید که خیلی ها به آن کم توجهی می کنند در حالیکه نقش بزرگی در تکمیل دکوراسیون یک فضا دارد: لوستر.

لوسترها به اندازه مبل و میز در مدل هایشان تنوع جنس، رنگ، استایل و البته قیمت دارند و خریدشان می تواند چالش بر انگیز باشد، مخصوصا اگر ندانید که این خرید به چه متغیرهایی بستگی دارد و باید و نبایدهایش چه چیزهایی هستند. در این مطلب نکاتی ساده و کاربردی را می گوییم که اگر قصد خرید لوستر مدرن را دارید برایتان مهم خواهند بود.

به اندازه لوستر دقت کنید

لوستر باید با اتاق شما متناسب باشد. در غیر این صورت نه تنها به زیبایی آن کمک نمی کند بلکه فضا را شلوغ و کوچک یا خیلی دلگیر نشان خواهد داد. بعضی از مدل های لوستر خیلی بلند هستند و بعد از خرید ممکن است متوجه شوید که قسمت پایین آنها با میز یا مبل هایتان چند سانتیمتر بیشتر فاصله ندارد.

برای جلوگیری از این اتفاق حتما هنگام خرید ارتفاع لوستر را اندازه بگیرید و متناسب با ارتفاع سقف خرید کنید. همچنین لوستر بزرگ احتمالا یعنی روشنایی بیشتر و میزان روشنایی زیاد برای بعضی اتاق ها مناسب نیست.

در اتاق هایی که کمتر از نُه متر مکعب مساحت دارند (سه متر در سه متر)، لوسترهایی با قطر ۴۵ تا ۵۰ سانتیمتری بهترین انتخاب خواهند بود.

اگر اتاق خواب، سرویس بهداشتی، آشپزخانه یا حتی – در آپارتمان های خیلی کوچک- سالن پذیرایی شما نه متری است بهتر است قبل از خرید وسایل مرتفعی مثل میز یا آباژور ارتفاع و اندازه لوستر را پیش بینی کنید.

برای اتاق های کمی بزرگتر (مثلا چهار متر در چهار متر) لوسترهایی با قطر ۶۶ تا ۷۰ سانتیمتری مناسب تر هستند. مثلا اتاق خواب ها یا آشپزخانه های بزرگ.

اتاق های ۲۵ متری می توانند یک لوستر مدرن خیلی بزرگ و حتی چلچراغ با قطر ۶۰ تا ۸۰ سانتیمتر هم داشته باشند.

هر لوستر مناسب نوع خاصی از دکوراسیون است

همه لوسترها زیبا هستند اما اگر در جای درست خودشان به کار بروند. هر مدل لوستری برای یک فضای مخصوص مناسب است و حتی اگر خیلی گران قیمت و جذاب باشد می تواند با استفاده نادرست به دلیل اصلی بد بودن دکوراسیون یک فضا تبدیل شود. این لوسترها معروف ترین و رایج ترین مدل ها هستند

لوستر لاینری مدرن چراغ آویز نئو مدرن

لوستر شمعی

  •  لوستر شمعی (Candle Style): لوستر شمعی که احتمالا آن را در فیلم ها و کارتن های قدیمی در قلعه ها دیده اید، یکی از کلاسیک ترین و لوکس ترین مدل های لوستر است که به فضا حس و حالی قدیمی و سنتی می دهد.
  • لوسترهای شمعی از مواد مختلفی ساخته می شوند اما همه شان با استفاده از شمع به فضا روشنایی می دهند. از آنجایی که این روزها روشن و خاموش کردن تعداد زیادی شمع را نمی شود روزانه انجام داد، لوسترهای شمعی با چراغ های کوچکی به بازار آمده اند که نور شمع را شبیه سازی می کنند.
  • این لوسترها مناسب فضاهای بزرگ با دکوراسیون کلاسیک هستند یا فضاهایی که کاملا مینیمال هستند و یک عنصر ماکسیمال نیاز دارند.

لوستر سایه دار

  •  لوستر سایه دار (Shaded Style): این مدل لوسترها نوری ملایم تر و گرم تر – نسبت به مدل شمعی- به فضا می بخشند و البته در استایل ها و اندازه های مختلفی می توان در بازار پیدایشان کرد. “سایه” به خاطر مدل خاص جای چراغ به اسم این لوستر وارد شده چون جلوی نور را می گیرد و دور آن روی فضا سایه می اندازند.
  • این جای چراغ می تواند رو به پایین یا بالا قرار بگیرد و شدت و رنگ نور را تنظیم کند. لوستر سایه دار را می توانید در بیشتر فضاها استفاده کنید اما مدل مینیمالی ندارد.

لوستر طبلی

 لوستر طبلی (Drum Style): استایل این مدل لوستر (یک دایره بزرگ و توخالی) درست شبیه طبل است. در این مدل لوسترها یک یا دو سایه بان بزرگ روی نور لامپ وجود دارند و نورشان مثل لوسترهای کریستالی یا هندسی خیلی شدید و قوی نیست.

این مدل با رنگ ها و اندازه های بسیار متفاوتی تولید می شود و برای فضاهای مدرن و مینیمال عالی خواهد بود.

لوستر کریستالی

لوستر کریستال (Crystal Style): همانطور که از اسمش مشخص است این مدل لوستر لوکس و سنتی و البته بسیار چشمگیر است. یک لوستر کریستال در هر فضایی توجه را به سمت خودش می کشد.

نور از روی تمام قسمت ها منعکس شده و به اتاقتان حس و حالی کلاسیک و رمانتیک می دهد. لوسترهای کریستال تمام فضای اتاق را تحت تاثیر قرار می دهند و برای افرادی که به دنبال گزینه های ساده یا مینیمال هستند خوب نخواهند بود.

لوستر هندسی

لوستر هندسی (Geometrical Style): این لوسترها با لوله ها یا تکه هایی درست می شوند که معمولا از جنس فلز هستند و در کنار هم مربع، مثلث یا حجم های مختلف فلزی را درست می کنند.

هر لوستر هندسی یک پروژه مهندسی و ساخت و سازی دارد و برای همین قیمتش نسبت به لوسترهای ساده کمی بیشتر خواهد بود. این لوستر را بیشتر برای فضاهای مینیمال یا کافه ها و رستوران ها انتخاب می کنند.

لوستر فانوسی

لوستر فانوسی (Lantern Style): لوسترهای فانوسی در واقع قفسه های بازی هستند که لامپ یا هر وسیله روشنایی بخش دیگری را در خودشان نگه می دارند و ترکیب خوبی از طراحی مدرن و وینتج ارائه می دهند.

اگر به دنبال مدل های جدیدتر و کمی تزئینی ترِ لوستر هندسی می گردید این مدل لوستر برایتان مناسب خواهد بود.

لوستررنگی

رنگ ها را بشناسید

یکی از مهمترین متغیرها در هنگام انتخاب لوستر رنگ آن است. بیشتر ما لوسترهای سفید، سیاه یا قهوه ای برای اتاق هایمان انتخاب می کنیم و دلیل محکمی هم داریم: این رنگ ها می توانند با هر فضا و چیدمانی خوب به نظر برسند یا حداقل توی ذوق نزنند.

یک لوستر مشکی هم در فضاهای کلاسیک و سنتی خوب به نظر می رسد و هم در اتاق های خیلی مدرن. اما لوسترها رنگ های خیلی خیلی بیشتری هم دارند: زرد، آبی، انوع متالیک، طلایی و حتی رنگ های نئون.

یکی از ساده ترین راه ها برای انتخاب رنگ لوستر می تواند توجه به رنگ غالب در اتاق باشد.

مثلا اگر برای سالن پذیرایی خانه تان لوستر می خواهید و مبل ها، رومیزی و صندلی های غذاخوری آبی رنگ هستند بهتر است رنگ لوستر را در طیف آبی انتخاب کنید.

لوسترهای سفید معمولا در تمام فضاها جواب می دهند مخصوصا فضاهای مدرن و مینیمال. رنگ های تند مثل زرد، آبی آسمانی یا نارنجی توجه را به سمت لوستر جلب می کنند و شاید آن را به نقطه ثقل اتاقتان تبدیل کنند.

اگر روی زمین (مثلا فرش، رومیزی یا مبل ها) رنگ های تند و چشمگیری به کار برده اید هوشمندانه است که لوستر را ساده و با رنگ های خنثی انتخاب کنید تا تعادل برقرار شود.

ارتفاع مناسب لوستر

ارتفاع لوستر مدرن مهم است

قانون کلی آویزان کردن لوستر می گوید که پایین ترین نقطه لوستر باید با زمین بیشتر از دو متر فاصله داشته باشد. سقف اتاق ها به صورت استاندارد دو تا سه متر از کف ارتفاع دارد و این قانون به نظر منطقی می رسد.

اما اگر سقف خانه یا فضای کار و رستوران  بالاتر از این قرار داشت چه؟ در آن صورت لوستر باید حدودا سه متر از زمین فاصله داشته باشد.

وقتی می خواهید یک لوستر را به صورت آنلاین بخرید حتما ارتفاع آن را ببینید و بعد با متر در اتاقی که قرار است آویزان کنید اندازه بگیرید.

این کار یک تصور تقریبی از جایی که لوستر قرار می گیرد به شما می دهد.

نوک پایینی لوستر یا چلچراغ نباید آنقدر به فضای داخلی اتاق نزدیک باشد که اگر دستتان را بالا ببرید یا چیزی را اتفاقی در فضا پرت کنید به آن برخورد کند. فاصله بیشتر ایمنی بیشتری را هم برای شما و هم برای وسایلتان در پی خواهد داشت.

یک نکته ساده که خیلی اوقات در خرید لوستر مدرن فراموش می شود این است که لوسترهای بزرگ تر روشنایی بیشتری دارند و ممکن است در اتاق هایی که خیلی بزرگ نیستند به همین خاطر فضای بدی به وجود بیاورند.

بعضی از منابع می گویند که عدد حاصل جمع طول و عرض اتاق تقریبا باید برابر با طول لوستر به اینچ باشد.

مثلا برای یک اتاق ۵/۴ در ۶ متری لوستری با طول تقریبا ۳۵ اینچ (۸۹ سانتیمتر) مناسب خواهد بود. بعضی از لوسترهای جدید سیم قابل تنظیم دارند که می شود با آنها ارتفاع را تنظیم کرد.

البته فراموش نکنید که بعد از چیدن و کوتاه کردن سیم دیگر نمی توانید چیزی به آن اضافه کرده و ارتفاع لوستر مدرن تان را بیشتر کنید.

اگر سابقه کار با برق را ندارید بهتر است فرایند تنظیم ارتفاع و نصب لوستر را به یک برقکار حرفه ای بسپارید.

برای چه فضایی لوستر می خرید؟

یکی از اشتباه هایی که خیلی از مشتریان در خرید لوستر مدرن می کنند این است که تعدادی لوستر می خرند تا بعدا در اتاق های مختلف از آنها استفاده کنند.

این کار می تواند بعضی از لوسترها را به جای اشتباهی ببرد و بعضی هایشان را هم پرنور یا کم نورتر از چیزی کند که باید باشند. مهم است که قبل از خرید لوستر نیازهای منحصر به فرد فضا را بشناسید.

آیا لوستر را قرار است برای اتاق خوابتان بخرید که شب ها در آن می خوابید و تا شب بعد هیچکس به آن سر نمی زند؟ یا برای یک دفتر کار خانگی که بیشتر روز را در آن می گذرانید و نور زیاد در آن ممکن است چشمتان را خسته کند؟

لوسترهایی که می خرید قرار است یک اتاق جلسه در یک شرکت کوچک را نورانی کنند یا یک رستوران با تعداد زیادی مشتری؟ جواب این سؤال ها می تواند در مدل لوستری که می خرید، ارتفاع و ابعاد آن و البته بودجه ای که برای خریدش کنار گذاشته اید تاثیرگذار باشد.

لوستر مدرن

لامپ های لوستر مدرن تان چه لامپ هایی خواهند بود؟

آخرین و البته یکی از تعیین کننده ترین مراحل برای خرید لوستر انتخاب لامپی است که قرار است در آن قرار بگیرد. این مرحله برای لوسترهایی که چندین لامپ دارند (مثلا چلچراغ ها یا مدل های سایه دار) اهمیت بیشتری هم پیدا می کند چون می توانند بر میزان مصرف برق شما تاثیر بگذارند.

  • لامپ ال ای دی (LED): ال ای دی ها مثل بقیه مدل های دیودی تک رنگ هستند و فناوری جدیدتری نسبت به دیگر لامپ ها دارند و البته که کمتر برق مصرف می کنند. بر خلاف لامپ های قدیمی تعداد دفعات روشن و خاموش کردن در لامپ ال ای دی هیچ تاثیری ندارد و از طول عمر آن کم نمی کند.
  • لامپ اس ام دی (SMD): اس ام دی ها نسل جدید ال ای دی ها هستند که دو رنگ (آفتابی و مهتابی) دارند و معمولا چند تایی کنار هم قرار می گیرند. اس ام دی ها برای فضاهایی که نیاز به نور خیلی زیاد دارند مناسب اند. طول عمر اس ام دی از ال ای دی بیشتر است.
  • لامپ سوزنی: در لوسترهای شاخه ای بیشتر دیده می شود و مدل های جدیدش مصرف انرژی نسبتا کمی دارند.
  • لامپ کم مصرف: این نوع لامپ ها طول عمر و روشنایی بیشتری نسبت به مدل های دیگر دارند و می توانید از بین توان های مختلف آنها مناسب ترین نوع را برای فضایتان انتخاب کنید.
  • لامپ فلامینی: یک لامپ با ظاهری خیلی زیبا که معمولا برای رستوران ها و کافه ها استفاده می شود. این لامپ ها از طریق سیم های باریکی که داخل حباب دارند میدان مغناطیسی تولید کرده و محیط را روشن می کنند.
  • لامپ سرپیچ استارتی: این لامپ ها کوچک هستند و معمولا در لوسترهایی مورد استفاده قرار می گیرند که طراحی ریسه ای دارند و نمی شود از یک لامپ عادی برایشان استفاده کرد.