روش‌های نگهداری گیاه پتوس

روش‌های نگهداری گیاه پتوس

نگهداری از گیاهان مانند پتوس ، همیشه پر از لذت و هیجان است، اگر بتوانید موجود زنده‌ای را پرورش دهید و از انرژی مثبت آن در محیط خانه بهره‌مند شوید قطعا کمک بسیاری در بهتر شدن حال‌ دلتان خواهد داشت.

همچنین گیاهان آپارتمانی می‌توانند تاثیرات مثبت دیگری نیز در دکوراسیون منزل‌تان ایفا کنند. از تصفیه هوا گرفته تا رنگ و لعاب بخشیدن به سایر عناصر و…

در این مطلب میخواهیم شما را با یکی از گیاهان آپارتمانی پرطرفدار و زیبا به نام پوتوس (پتوس) آشنا کنیم و تمام اطلاعاتی را که در زمینه نگهداری از باید بدانید را با شما در میان بگذاریم. پس با ما همراه باشید.

گیاه پتوس چیست؟

پتوس، نوعی گیاه خانگی است که نگهداری آن چندان سخت نیست. به همین دلیل جزء اولین انتخاب‌های بسیاری از افرادی است که حوصله و یا زمان چندانی را برای نگهداری از گیاهان ندارند.

گیاه پتوس به آسیای جنوبی باز می‌گردد و مهم‌ترین ویژگی آن نیز زیبایی خیره‌کننده برگ هایش است. پتوس یکی از انواع گیاهان پیچکی به شمار می‌آید و می‌تواند با رشد چشم‌گیر خود خانه‌تان را نونوار کند.

لازم به ذکر است که طول این گیاه معمولا 180 تا 330 سانتی متر خواهد و در نتیجه تاثیر بسیاری در زیبایی خانه شما خواهد داشت، اما حتما باید برای آن فضایی کافی برای رشد قائل شوید.

مشخصات گیاه پتوس

برگ‌های گیاه پوتوس غالبا روشن و براق بوده و به شکل قلب هستند. خیلی کم پیش می‌آید که این گیاه گل دهد، اما در برخی از گونه‌های خانگی آن می‌توان با گل های بسیار ریز سفید رو به رو شد.

برای آن‌که بتوانید از پوتوس در خانه نگهداری کرده و شرایط خوبی را برای مکان قرارگیری آن فراهم کنید، می‌توانید آن را در سبدهای آویز و یا گلدان‌های رومیزی کاشته و از آن نگهداری کنید.

این گیاه تاثیر بسیار زیادی در تصفیه هوا دارد و می‌تواند نور فلورسنس را نیز تحمل کند، به همین دلیل، گیاه خانگی پتوس از گزینه های مناسب و ایده‌آل برای نگهداری در دفاتر اداری خواهد بود.

 

انواع مدل‌های گیاه پوتوس

گیاه پتوس نیز مانند بسیاری دیگر از گل و گیاهان آپارتمانی دارای انواع متفاوتی است که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • پتوس ملکه مرمری: این نوع از پتوس، رشد بسیار کندی دارد و با برگ‌های سفید یا سبز کمرنگ خود به نام ملکه مرمری شهرت گرفته است. باید اعتراف کرد که نگهداری از این نوع گیاه پوتوس کار چندان آسانی نیست، ولی اگر فضای محدودی دارید و به اندازه کافی حوصله هم دارید می‌توانید به سراغ این نوع از گیاه پتوس بروید.
  • پتوس طلایی: برگ های این نوع از پوتوس معمولا به رنگ طلایی و زرد است و به آن پیچک جزایر سلیمان نیز گفته می شود. این نوع از پتوس‌ها نیاز دارند که یک یا دو ساعت در طی روز در معرض نور ملایم آفتاب قرار بگیرند.
  • پتوس جید: این نوع از پتوس‌ها برگ های سبز تیره‌ای با رگه های طلایی یا گرم دارند و نگهداری آن‌ها نیز چندان سخت نیست.

نور مورد نیاز برای رشد گیاه پتوس

برای آنکه بتوانید شرایط مناسبی را برای نگهداری از گیاه پتوس خود فراهم کنید، باید تمامی موارد اعم از نور، خاک، آبیاری و… را به خوبی دانسته و از نیازهای گیاه خود باخبر شوید.

با وجودی که گیاه پتوس می‌تواند در شرایط نوری متفاوتی دوام آورد، اما بهتر است که در محیط خانه خود نور متعادلی را فراهم آورید تا شرایط ایده‌آل برای رشد این گیاه فراهم شود.

اگر گیاه پوتوس شما در خارج از خانه نگهداری می‌شود می‌توانید آن را در محیط‌های سایه و یا نیم سایه قرار دهید تا بخوبی رشد کرده و طراوت خود را حفظ نماید. در این شرایط باید مراقب باشید که گیاه پتوس ما در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرد.

در رابطه با پتوس‌هایی که رنگ‌های دیگری به جز سبز دارند نیز باید بگوییم که نور بسیار کم می‌تواند باعث آسیب به گیاه و از دست رفتن رنگ‌های آن شود، چراکه فقط رنگ سبز می‌تواند انرژی تولید کرده و کمبود نور را جبران نماید.

 

آبیاری گیاه پتوس

برای آبیاری گیاه پتوس در خانه، پیش از هر چیز باید گفت که لازم است خاک گیاه خود را مرطوب نگه دارید و آن را بیش از حد آب ندهید. برای این کار بهتر است که اجازه دهید خاک گیاه در فاصله بین هر آبیاری خشک شود و بعد آبیاری را شروع کنید. برای این شرایط بهتر است که حدود 5 سانتی متر از سطح رویه خاک گیاه شما خشک باشد و ریشه‌ها هنوز رطوبت خود را داشته باشند.

اگر شاهد زرد شدن برگ گیاه پوتوس خود شدید باید بدانید که آبیاری شما بیش از اندازه بوده و به مراتب می تواند سبب آسیب به ریشه نیز بشود. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد آن است که گیاه پوتوس شما باید شرایط ثابتی داشته باشد و تا جای ممکن به محیط جدیدی انتقال پیدا نکند.

این یعنی بهتر است که گیاه خود را به آب انتقال ندهید، مگر آنکه از اول در آب گذاشته باشید تا رشد کند. گیاه پتوس هم می‌تواند در آب رشد کند و هم در خاک، ولی بهتر است که تا جای ممکن آن را به مکان جدیدی انتقال ندهید.

خاک مناسب برای گیاه پتوس

خاکی که می‌تواند برای گیاه پتوس شما مناسب و ایده آل باشد ترکیبی از خاک برگ، خاک باغچه و همین طور ماسه به نسبت های مساوی است. برای تقویت خاک گیاه خود می توانید در فصل تابستان هر ماه و در فصل های سرد هر سه یا چهار ماه یک بار مقداری کود مایع به گیاه خود بدهید.

 

تکثیر گیاه پتوس در خانه

برای آنکه بتوانید گیاه پتوس خود را تکثیر کنید باید از یک چاقوی تمیز کمک بگیرید و چیزی حدود 15 سانتی متر از انتهای ساقه گیاه خود را ببرید و آن را به مدت 10 روز تا دو هفته در آب قرار دهید تا ریشه دهد.

در این مدت باید آب گیاه را هر سه الی چهار روز یک بار عوض کنید. بعد از آن هم گیاه ریشه دار خود را به گلدان انتقال دارید. اگر تصمیم دارید گیاه را به آب انتقال دهید از قسمت گره دار آن این کار را انجام دهید تا رشد گیاهتان به خوبی رخ دهد.

دمای مناسب برای گیاه پتوس

دمای ایده‌آل برای گیاه پتوس شما در فصل زمستان تقریبا 16 درجه سانتی گراد و در فصل تابستان چیزی حدود 24 درجه سانتی گراد است، بنابراین با فراهم کردن این شرایط می توانید رد حفظ سلامت و طراوت گیاه خود موثر باشید.

 

آفات گیاه پتوس در خانه

گیاه پتوس از آن دسته گیاهان خانگی است که آفات کمی دارد و می‌تواند خیال شما را تا حدودی راحت کند. این گیاه به خصوص در زمانی که در خانه نگهداری شود غالبا حشرات و یا بیماری های جدی ندارد، با این حال در نمونه های گلخانه ای آن ممکن است آفاتی به چشم بیاید.

در این صورت می توانید با کمک یک توپ پنبه ای که در الکل قرار داده اید این آفات را از بین ببرید. توصیه ما این است که گیاه پتوس خود را به صورت هفتگی بررسی کنید تا از وجود هر گونه آفت به خوبی مطلع شوید و آنها را به خوبی بشویید و پاک کنید.