چراغ دیوارکوب یا دکوراتیو چیست؟
دیوارکوب یا لامپ دیواری به عنوان یک منبع نوری برای نصب بر روی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده میشود که یکی از کاربردهای اصلی آن، نورپردازی دکوراسیون داخلی است.
در بعضی موارد تنها به عنوان یک لامپ شبخواب در اتاق خواب و در بعضی موارد به عنوان یک لامپ دکوراتیو در نمای ساختمان کاربرد دارد.
بنابراین کاربرد فضا در انتخاب آن بسیار تاثیرگذار است، دیوارکوب را میتوان با دیگر لوازم روشنایی منزل به صورت هماهنگ و یکدست با لوستر سفارش داد تا زیبایی و جلوهی طراحی داخلی را بیشتر کند.
در ادامه مطالب ما نوع استفاده از لامپهای دیواری را در فضاهای داخلی خانه به شکل مختصر توضیح دادهایم.
چراغ دیواری در دکوراسیون فضاهای داخلی
چراغ دیواری یا دیوارکوب استفادههای فراوان و متفاوتی دارد در واقع در هرجایی که نیاز به یک نور ملیح و کم باشد یا هر فضایی که نیاز به یک وسیله دکوراتیو زیبا داشته باشد میتوان از چراغ دیوارکوب استفاده کرد.
بنابراین در ادامه چند نمونه از کاربردهای مختلف چراغهای دیوارکوب را در فضاهای مختلف مثال میزنیم.
ورودی خانه
نورپردازی مناسب در ورودی، نقش بسزایی در ترغیب مهمانان به سمت فضای خانه دارد. یک ورودی برجسته و خیرهکننده، میتواند به تنهایی توجه هر بینندهای را جلب کند.
لذا نیاز نیست که کل نمای ساختمان را نورپردازی کنید یا به فکر روشنایی بیش از اندازه فضای ورودی باشید، شما میتوانید با قرار دادن یک چراغ دیواری مناسب، زیبایی و جلوه آن را دوچندان کنید.
از المانهای فضای ورودی خانه مانند ستونها، گلدانهای تزئینی و تابلوها غافل نشوید زیرا شما میتوانید به کمک نصب چراغ دیواری در کنار آنها فضایی جذاب و زیبا برای ورودی خانه طراحی کنید.
راه پله
راهپلهها به عنوان فضای ارتباطدهنده عمودی ساختمان محسوب میشوند و به همین دلیل رفت و آمد در آنها بیشتر از فضاهای دیگر ساختمان صورت میگیرد.
روشنایی دائمی در آنها باعث افزایش مصرف برق میشود، بنابراین یکی از راهکارهای مناسب، استفاده از چراغهای دیواری سنسوردار است در واقع با حضور افراد در فضای راهپله، سنسورهای حرکتی فعال میشوند و روشنایی فضا را فراهم میکنند.
دیوارکوب با شاخههای رو به پایین با تابش نور پخششونده، یکی دیگر از مواردیست که برای نورپردازی فضای راهپله استفاده میشود زیرا از قابلیت ساطع کردن نور در مسیر راهپله برخوردار است.
اتاق خواب
چراغهای دیوارکوب فضای اتاق خواب، به عنوان لامپهای شبخواب دیواری در طرحها و مدلهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، طراحی ریموت در برخی نمونهها باعث شده که از قابلیت تنظیم نور برخوردار شوند.
برخلاف لوسترهای دیواری پذیرایی، نوردهی آنها بسیار کمتر بوده و به همین دلیل به عنوان لامپهای شبخواب استفاده میشوند.
باید به این نکته توجه کنید که محل نصب چراغ دیوارکوب فضای راهرو خانه در مقایسه با فضای اتاق خواب بسیار متفاوت است. چراغها در این فضا، معمولا نزدیک به تختخواب و با ارتفاع 130 سانتیتر تا 160 سانتیمتر نصب میشوند، همچنین جایگزین مناسبی برای چراغهای آباژور کنار تخت هستند. البته شما میتوانید به کمک چراغهای دیوارکوب و چراغهای سقفی، نور اتاق خواب را کنترل کنید.
پذیرایی
لامپهای دیواری در فضای پذیرایی، بیشتر به عنوان عناصر روشنایی کمکی در کنار تجهیزات نورپردازی سقفی استفاده میشوند، برای طراحی دیوار پذیرایی، دیوارکوبها بهترین گزینه محسوب میشوند.
برای انتخاب چراغ دیوارکوب فضای پذیرایی در قدم اول، شما باید به سبک دکوراسیون پذیرایی دقت کنید همخوانی سبک داخلی با متریالها و اکسسوریها در زیبایی و جذابیت این فضا بسیار تاثیرگذار است اگر مایل هستید نورپردازی پذیرایی را به سبک دکوراسیون داخلی سنتی و کلاسیک طراحی کنید چراغهای دیوارکوب به شکل لوسترهای دیواری با رنگهای نقرهای و طلایی بهترین انتخاب محسوب میشوند.
برای اینکه فضا را بزرگتر و باشکوهتر جلوه دهید لوسترهای دیواری عمودی و کشیده را در یک ردیف و فاصله مناسب نسبت به هم نصب نمایید.
نشیمن خانوادگی
فضای نشیمن خانوادگی در مقایسه با اتاق پذیرایی از مساحت کمتری برخوردار است بنابراین برای برگزاری دورهمیهای خانوادگی و صمیمی معمولا این فضا انتخاب میشود.
مبلمانها و کاناپههای راحتی، بیشتر برای طراحی و تغییر دکوراسیون فضای نشیمن به کار میروند شما میتوانید برای روشن کردن یک نقطه خاص در این فضا از چراغهای دیوارکوب استفاده کنید و به وسیله آنها تغییرات چشمگیری در فضای نشیمن خانوادگی ایجاد نمایید.
اگر دکوراسیون ساده و شیک را ترجیح میدهید باید بگوییم از طرفداران سبک مدرن هستید، بنابراین توصیه میکنیم از طرح چراغهای دیواری با خطوط و شکلهای هندسی ساده مانند مربع و مستطیل استفاده کنید.
آشپزخانه
نورپردازی فضای آشپزخانه به دلیل انجام فعالیتهای پخت و پز ضروری میباشد اما از چه نوع نورپردازی در فضای آشپزخانه استفاده کنیم؟
در پاسخ باید بگوییم منبعهای نوری نقطهای دیواری و سقفی مانند هالوژنها، چراغهای دیوارکوب و سقفی بسیار مناسب هستند.
منبعهای نور اصلی سقفی در کنار دیوارکوبها، یک لایهبندی بسیار جذاب از نورها را ایجاد میکنند که میتوانند نور مناسب فضای آشپزخانه را تامین کنند به دلیل انجام فعالیت در فضای آشپزخانه، دیوارکوبهایی با تابش نور مستقیم بسیار پرکاربرد هستند
قبل از انتخاب اکسسوریها، لامپها و دیگر اجزای آشپزخانه حتما به سبک طراحی فضای آشپزخانه توجه نمایید.
حمام و سرویس بهداشتی
قسمتهایی از فضاهای داخلی مانند حمام و سرویس بهداشتی کوچک به دلیل اینکه در دید نیستند دیزاین آنها نادیده گرفته میشود یا ما نسبت به دیزاین چنین فضاهایی بیتوجه هستیم.
برای طراحی سرویس بهداشتی، پیشنهاد میکنیم از اکسسوریهای ساده و شیک استفاده نمایید آینهها به همراه چراغهای دیواری سنگی یا شیشهای، بهترین گزینه محسوب میشوند.
شما میتوانید با نورپردازی فریم آینه به کمک دیوارکوبها در فضای سرویس بهداشتی یک نورپردازی مناسب را فراهم آورید اگر از طرفداران سبک کلاسیک هستید؛ پیشنهاد میکنیم از چراغ دیوارکوب برنجی یا برنزی به رنگهای طلایی، در دیزاین فضای سرویس بهداشتی استفاده کنید، اما اگر به سبک مدرن علاقمندید دیوارکوبهای فلزی با طرحهای ساده و شیک بهترین گزینه محسوب میشوند.
راهروی خانه
راهرو ورودی آپارتمان معمولا برای دیزاین نادیده گرفته میشود و به همین دلیل جزو فضای کور و تاریک آپارتمان به شمار میآید.
شما میتوانید به کمک چراغ دیوارکوب در کنار اکسسوریهای ساده و شیک فضای راهرو منزلتان را زیباتر جلوه دهید.
دیوارکوبهای سنسوردار از موارد بسیار پرکاربرد در نورپردازی فضای راهرو هتل و آپارتمانها محسوب میشوند اگر هدفتان این است که با استفاده از چراغ دیوارکوب، روشنایی کلی راهرو را تامین نمایید باید به فکر خرید دیوارکوبهای شفاف و شیشهای بدون سنسور باشید.
برای طراحی راهرو ورودی اتاق خوابها با طول بیشتر از 3 متر، پیشنهاد میکنیم لامپهای دیوارکوب را به فاصله 25 تا 30 سانتیمتر نسبت به هم نصب کنید تا فضای راهرو زیباتر جلوه دهد.
محیط کار و فضای کتابخانه منزل
دیوارکوبهایی که از نور بالا و پایین برخوردارند در کنار چراغ رومیزی فضای مطالعه استفاده میشوند.
چراغهای دیواری در فضای کتابخانه هم به شکل کاربردی و هم به شکل تزئینی به کار میروند.
این چراغها برای مطالعه کتاب و مجلات یا نمایش اکسسوریها در فضای کتابخانه استفاده میشوند در محیطهای کاری چراغهای سقفی همیشه جوابگو نیستند بنابراین برای اینکه محیط کار را به فضایی کارآمد تبدیل کنید پیشنهاد میکنیم از چراغهای دیواری با قابلیت تنظیم نور استفاده نمایید.
لامپهای دیوارکوب در دیزاین فضاهای نیمهباز خانه
لامپ دیواری بالکن
نورپردازی، بخش مهمی از طراحی فضای بالکن را به خود اختصاص میدهد زیرا برای گذراندن اوقات فراغت، غذاخوردن، دورهمیهای دوستانه در ساعاتی از شب، وجود نور در فضای بالکن ضروری میباشد.
علاوه بر آن نورپردازی دیوار بالکن در نمای ساختمان تاثیر بسزایی دارد. اما از چه نوع نورپردازی استفاده کنیم؟
ریسههای نوری، شمعها و چراغ دیوارکوب از موارد بسیار پرکاربرد در نورپردازی فضای بالکن محسوب میشوند برای طراحی نورپردازی بالکنهای کوچک دیوارکوبها بسیار مناسب هستند زیرا در سطح دیوار نصب میشوند و فضایی از بالکن را اشغال نمیکنند.
لامپ دیواری تراس گاردن
فضای بالکن سبز، برای پرورش گل و گیاهان خانگی بسیار مناسب میباشد. شما میتوانید با طراحی و نورپردازی مناسب فضای تراس گاردن از نشستن و نوشیدن چای در این فضا لذت ببرید.
چراغهای دیوارکوب، این امکان را به شما میدهند تا نور کافی فضای تراس گاردن را فراهم کنید. چراغهای دیواری توکار، برای دیزاین تراس گاردن به سبک مدرن بسیار کاربردی میباشند.
لامپهای دکوراتیو دیواری در کنار المانهای تزئینی دکور داخلی
تابلوهای تزئینی: اگر قصد دارید در فضای اتاق یا نشیمن از تابلوهای تزئینی استفاده کنید؛ ما پیشنهاد میکنیم به کمک کادربندی یا قاببندی، قسمتی از دیوار را برای نصب تابلو انتخاب نمایید، سپس با قرار دادن دو لوستردیواری مشابه در دو سوی آن، فضا را زیباتر جلوه دهید.
گلدانها و فلاورباکسها: برای استفاده از چراغهای دیواری در کنار آنها بهتر است به متریالها و رنگ دیوار دقت کنید. به عنوان مثال؛ فلاورباکسهای فلزی در کنار چراغهای فلزی نصب شده روی دیوار سفید، یک همخوانی جذاب از متریالها را به نمایش میگذارند.
طراحی شلف و قفسهها: برای ایجاد تعادل در نورپردازی المانهای تزئینی مانند قفسهها و شلفها، نیاز است از چراغهای دیوارکوب در کنار لامپهای هالوژنی استفاده کنید در واقع این روش باعث جلوه بیشتر اکسسوریها و دکوریهای درون قفسهها میشود.
مجسمههای تزئینی: انتهای راهروها، فضای مناسبی برای قرار دادن مجسمهها در کنار لامپهای دیواری میباشد زیرا باعث جلب توجه افراد میشود. البته باید به این نکته توجه کنید که از نورهای تاکیدی و متمرکز رو به پایین استفاده نمایید.
پردهها و پنجرهها: نصب لامپهای دیواری در کنار پردهها و پنجرهها به شما کمک میکند، یک تعادل مناسب در نورپردازی فضا ایجاد کنید.
دیوارهای مشبک چوبی: شما میتوانید از آنها در کنار چراغهای دیوارکوب استفاده کنید زیرا استفاده از دیوارهای مشبک چوبی در کنار نورهای موضعی، سایههای زیبایی در فضا ایجاد میکند که میتواند در جذابیت فضا مؤثر باشد.
دیوارهای شیشهای رنگی: یک المان تزئینی شفاف و رنگی مانند دیوار یا پارتیشنهای شیشهای به همراه مبلمان و اکسسوریهای تزئینی، برای طراحی دکوراسیون فضاهای داخلی بسیار مناسب میباشد. در واقع انعکاس نورهای رنگی، جذابیت فضاهای داخلی را دوچندان میکند.
کاربندیها و گچبریهای دیواری: لوسترهای گچی در دیوارهای گچبری شده بیشتر کاربرد دارند زیرا شما میتوانید برای ایجاد تناسب و همخوانی با رنگ دیوارها و سبک فضا، آنها را رنگآمیزی نمایید.
آینههای دکوراتیو: شما میتوانید با نصب چراغهای دیواری در کنار آیینههای دکوراتیو، فضایی زیبا و جذاب طراحی کنید.
مزایا استفاده از چراغهای دیوارکوب
- کاربرد در نورپردازی دکوراسیون انواع ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری، تفریحی و فرهنگی
- قابل استفاده در دیزاین فضاهای باز و نیمهباز ساختمانهای مسکونی مانند نورپردازی روف گاردن، استخر، پاسیو، بالکن و…
- قابل استفاده در کنار تجهیزات روشنایی اصلی برای نورپردازی نمای ساختمانها
- کاربرد به عنوان یک المان تزئینی به شکل دکوراتیو در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان
- قابل تنظیم بودن میزان روشنایی و زاویه تابش لامپهای دیواری در برخی از دیوارکوبها
- سهولت نصب در انواع فضاهای داخلی و خارجی به کمک پیچ و پرچ
- یکی از روشهای مناسب و مقرونبهصرفه نورپردازی
- صرفهجویی در مصرف برق به کمک لامپهای کممصرف دیوارکوب
زاویههای تابش نور و روشنایی لامپ دیوارکوب
تابش مستقیم نور به شکل متمرکز در جهت بالا: این نوع نورپردازی برای برجستهسازی و جلوه یک اثر هنری مانند تابلو، مجسمه و … استفاده میشود که این ویژگی برای نمایان کردن آثار در فضای موزهها بسیار مناسب است. تابلو فرشها و مجسمهها از عناصر بسیار پرکاربرد در طراحی فضای مسکونی به سبک کلاسیک محسوب میشوند. بنابراین توصیه میکنیم برای جلوه عناصر فضا از این نوع نورپردازی استفاده کنید.
تابش افشان و پخششونده در جهت بالا: با توجه به نورپردازی این نوع دیوارکوبها، متوجه خواهید شد که به دلیل پخش نور در فضا، نمیتوانند مرز مشخصی از سایه و روشنایی را نمایان کنند. در واقع تابش نور افشان یا پخششونده فقط باعث ایجاد سایههای نرم و ملایم میشود. اگر مایل هستید بخشی از سقف را به صورت افشان نورپردازی کنید؛ استفاده از این نوع نورپردازی مناسب است.
تابش نور در جهت بالا و پایین: برای نورپردازی دیوارهای ساده و بدون بافت از تابش نور در جهت بالا و پایین استفاده میشود. اگر به فکر نورپردازی سقف کوتاه منزلتان هستید؛ نگران نباشید زیرا چراغهای دیوارکوب با تابش نور در جهت بالا و پایین برای نورپردازی فضاهایی با ارتفاع کم، بسیار مناسب هستند.
تابش مستقیم نور به سمت پایین: برای نورپردازی المانهای دکوراسیون داخلی مانند تابلوها یا برای نورپردازی میز مطالعه، استفاده از تابش نور به سمت پایین بسیار مناسب است.
برای استفاده از چراغهای دیواری باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
- بعضی از دیوارکوبها با نور پایین طراحی میشوند، در واقع جهت روشنایی آنها به سمت پایین است. در این نوع دیوارکوبها از نورپخشکنها استفاده کنید زیرا به پنهان کردن لامپ داخل دیوارکوب کمک میکنند که خود تاثیر بسزایی در زیبایی فضا دارد.
- اگر دیوار منزل شما کوتاه است ( کمتر از 220 سانتیمتر) توصیه میکنیم از لامپهای دیواری با نور بالا استفاده نکنید زیرا این دیوارکوبها ارتفاع فضا را کوتاهتر نمایان میکنند. اما کابرد آنها در فضاهایی با ارتفاع زیاد کاملا مناسب است.
- محل صحیح نصب دیوارکوب از موارد بسیار مهم استفاده از آن است و تاثیر زیادی در جلوه نورپردازی فضا دارد. لامپهای دیواری باید در فاصله مناسب نسبت به کف و سقف نصب شوند، که این فاصله نباید خیلی نزدیک به سقف یا از نیمه دیوار پایینتر باشد.
- برای نورپردازی فضاهای مسکونی، پیشنهاد میکنیم از نورهای گرم استفاده کنید زیرا فضا را دلچسبتر و صمیمیتر جلوه میدهند استفاده از لامپهای دیواری با نور گرم بسیار مناسب هستند.
- در انتخاب مدل چراغ دیواری به میزان بیرونزدگی یا برآمدگی آن از سطح دیوار توجه نمایید زیرا با وجود برآمدگی زیاد از سطح دیوار، ممکن است باعث برخورد با سر افراد شود. این مقدار حداکثر تا 10 سانتیمتر در نظر گرفته میشود.
نکات حائز اهمیت در انتخاب و نصب لامپ چراغ دیواری
انرژی مصرفی لامپهای دیواری: دیوارکوبها مانند دیگر تجهیزات روشنایی، از نظر مقدار انرژی مصرفی در دو نوع کممصرف و پرمصرف تولید میشوند. بنابراین اگر قصد دارید، لامپهای دیوارکوب کممصرف را خریداری نمایید؛ حتما به وجود ستاره انرژی روی برچسب استاندارد آن توجه کنید.
نصب لامپ دیواری: لوسترهای دیوارکوب برای نصب معمولا همراه با پیچ و پرچ طراحی میشوند. در صورتی که پیچ و پرچها برای تحمل وزن آنها کافی نباشند باید نصب آنها محکمتر و ایمنتر انجام شود. قسمتی برای پیچ کردن در بالای لوسترهای دیواری یا در دو طرف آنها وجود دارد که شما میتوانید به کمک تجهیزات برقی آنها را نصب کنید. ارتفاع مناسب برای نصب چراغهای دیواری 170 سانتیمتر در نظر گرفته میشود که با توجه به ارتفاع فضا، این عدد قابل تغییر است.
قیمت لامپ دیوارکوب: متریال، طرح و برند شرکتهای تولیدکننده از آیتمهای تاثیرگذار در تعیین قیمت آنها میباشند. به دلیل تنوع در کیفیت، طرح و مدل، قیمتها متفاوت است. لذا باید متناسب با بودجه، معیارها و سلایقتان انتخاب نمایید.
سخن پایانی
با توجه به مطالبی که در این مقاله ذکر شد؛ چراغ دیواری، به عنوان یک المان کاربردی و دکوراتیو در فضاهای داخلی و نمای ساختمان استفاده میشود.
در نظر داشته باشید صنایع روشنایی لوسترسازان با تولید انواع دیوارکوب در طرح و رنگ دلخواه شما خرید لوازم روشنایی را برای شما آسان کرده است.
با خرید مستقیم از تولیدکننده مطمئنتر خرید کنید:)
در این مقاله تلاش کردیم شما را با چراغ دیوارکوب، مزایا و کاربردهای آن در دکوراسیون داخلی آشنا کنیم البته باید به این نکته توجه کنید که سلایق و معیارهای شما در انتخاب نوع دیوارکوبها بسیار تاثیرگذار است که قبل از خرید آنها باید این موارد را در نظر داشته باشید.