نصب ریموت روی لوستر

نصب ریموت روی لوستر

همانطور که می‌دانیم نصب ریموت کنترل روی لوستر می‌توان نوردهی لوستر را تنظیم کرد و آن را خاموش و روشن کرد و حالت نوردهی آن را کم یا زیاد کرد.

ریموت از یک گیرنده و یک فرستنده تشکیل می‌شود که گیرنده روی لوستر نصب می‌شود و فرستنده همان کنترل است

انواع ریموت کنترل لوستر

ریموت در دو مدل دوکاناله و سه کاناله وجود دارد که در ادامه آن را بصورت دقیق‌تر بررسی می‌کنیم:

همانطور که در تصویر می بینید ترانس ریموت کنترل دارای دو سیم مشکی و یک سیم قرمز در کنار هم و چند سیم دیگر در طرف دیگر هستند.

سیم قرمز ورودی فاز ترانس است و دو سیم دیگر از داخل محفظه به هم وصل هستند و یکی از آنها به عنوان ورودی نول و دیگری به عنوان خروجی نول عمل می کنند. پس برای اتصال برق ترانس یا همان سوییچر ریموت کنترل، باید سیم فاز سقف را به سیم قرمز و سیم نول سقف را به یکی از دو سیم مشکی وصل کنیم(تفاوتی ندارن به کدام یک وصل کنیم)

حال ببینیم سیم های طرف دیگر چیست؟

این سیم ها با رنگ های مختلفی طراحی شده اند تا به راحتی قابل تفکیک باشند، این سیم ها در واقع همان خروجی برق ترانس هستند،

به تعداد سیم هایی که در این قسمت قرار دارد روی دسته کنترل شما هم کلید وجود دارد،

مثلا اگر در این قسمت 2 عدد سیم باشد روی دسته کنترل دو کلید با حروف A و B خواهیم داشت و چنانچه دارای سه سیم باشد، روی دسته کنترل سه کلید با عنوان های A و B و C خواهیم داشت.

همانطور که مشخص است بین کلید ها و سیم های روی ترانس رابطه مستقیمی وجود دارد و هر کلید مسئول کنترل یک سیم است که با فشردن آن کلید جریان برق درون آن سیم وصل یا قطع می شود.

یعنی اگر فرض کنیم که سیم زرد با دکمه A در ارتباط باشد، با فشردن دکمه A جریان برق سیم زرد وصل شده و با فشردن مجدد دکمه جریان برق سیم زرد قطع خواهد شد.

دکمه‌های ریموت

برای دکمه های دیگر هم اوضاع از این قرار است، نکته اینکه هیچکدام از سیم ها و دکمه ها با هم در ارتباط نبوده و به طور مستقل عمل می کنند.

البته یک یا دو کلید دیگر هم روی دسته کنترل وجود دارد که برای قطع و وصل کردن کل سیم های ترانس بصورت یکجا تعبیه شده است.

با توجه به توضیحات بالا به طور عامیانه به هر دکمه و سیم مربوط به آن یک کانال گفته می شود.

پس اگر دسته کنترل دارای 2 سیم باشد به آن ریموت کنترل دو کانال و اگر دارای 3 سیم باشد، ریموت کنترل سه کانال و اگر دارای 4 سیم باشد به ریموت کنترل 4 کانال معروف است.

البته ریموت کنترل تک کانال هم در بازار یافت می شود که در لوستر مصرف زیادی ندارد.

ریموت کنترل برای چه لوسترهایی قابل نصب است؟

باید بگوییم قابلیت نصب ریموت کنترل برای همه نوع لوستر و یا اینگونه بگوییم که بر روی هر وسیله برقی قابل نصب است.

فقط نکته اینجاست که محصولی که می خواهیم ریموت را روی آن نصب کنیم باید فضای کافی برای قرارگرفت گیرنده کنترل را درون خود داشته باشد(فضایی در حدود 88*55*25 میلیمتر)

حالا که با ساختار ریموت کنترل آشنا شدیم به سراغ نصب ریموت کنترل روی لوستر می رویم.

نصب ریموت کنترل روی لوستر های ال ای دی و اس ام دی

معمولا لوستر های ال ای دی و اس ام دی از دو یا چند نوع لامپ بهره می برند، انتخاب ریموت کنترل بسته به نوع لامپ های استفاده شده در صفحه لوستر ال ای دی دارد،

بطور مثال اگر لوستر شما از لامپ های ال ای دی و همینطور لامپ های سرپیچ شمعی استفاده می کند، شما نیاز به یک لوستر دو کانال دارید و اگر لوستر شما دارای سه نوع لامپ یعنی لامپ های ال ای دی و لامپ های سوزنی و لامپ های سرپیچ شمعی باشد، نیاز به یک ریموت کنترل 3 کانال است.

فاز و نول

همانطور که می دانید همه لامپ ها از یک سیم فاز و یک سیم نول بهره می برند که برای روشن شدن آن باید هر دو سیم وصل باشند. این را هم میدانیم برای قطع شدن نور لامپ کلید ها را روی سیم فاز آن می بندند تا جریان برق را قطع یا وصل کند.

ریموت کنترل هم دقیقا کاربرد کلید را دارد با این تفاوت که بصورت از راه دور کنترل می شود، در واقع برای زدن کلید نیازی نیست به سمت دیوار بروید و کلید را خاموش و روشن کنید.

ریموت کنترل برای قطع یا وصل کردن فاز ورودی به کار می رود و سیم نول به طور دائم متصل بوده و ارتباطش با لامپ قطع نمی شود.با این زمینه به سراغ نصب ریموت روی یک لوستر ال ای دی می رویم.

همانطور که در تصویر می بینید این لوستر از سه نوع لامپ بهره می برد که لامپ های ال ای دی و لامپ های اس ام دی در مرکز و لامپ های سرپیچ شمعی در اطراف سینی لوستر قرار دارد. پس برای این لوستر نیاز به یک ریموت کنترل سه کانال داریم.

توضیحات بیشتر

در تصویر بالا واضح است که لامپ های ال ای دی و اس ام دی از ترانس استفاده می کنند. که هر ترانس یک سیم فاز و یک سیم نول دارد.

ولی لامپ های سرپیچ شمعی بدون ترانس و با برق مستقیم 220 ولت کار می کند و همانطور که می بینید همه لامپ ها بصورت سری به هم وصل شده اند،

در نهایت دو عدد سیم که یکی فاز و یکی نول است از آن ها خارج شده است، که همه لامپ های شمعی از این دو سیم توان می گیرند.

همانطور که گفتیم هم ترانس ها و هم لامپ های سرپیچ شمعی دارای یک سیم نول هستند که همه آنها باید به هم وصل شوند. یعنی سیم نول ترانس مربوط به لامپ های اس ام دی و سیم نول ترانس مربوط به لامپ های ال ای دی و سیم نول مربوط به لامپ های سرپیچ شمعی را به هم وصل کنیم. و پس از آن همه سیم ها را به نول اصلی متصل کنیم.

وقتی از نول اصلی صحبت می کنیم منظور همان سیم نولی است که از ریموت کنترل خارج شده است، یعنی یکی از دو سیم مشکی که در بالا توضیح دادیم.

گام به گام برای نصب ریموت

پس گام اول نصب همه سیم های نول همه لامپ ها به سیم نول خروجی ریموت کنترل است.

مرحله بعدی نصب سیم های فاز لامپ ها به ریموت کنترل است. همانطور که می بینید ریموت کنترل دارای چند سیم رنگی است که همانطور که توضیح دادیم این سیم های خروجی فاز از ریموت کنترل هستند. که هر کدام توسط یک کلید کنترل می شوند.

حال باید به ترتیبی که می خواهیم سیم های خروجی از ریموت را به سیم های فاز لامپ های مختلف وصل کرد. مثلا سیم سفید که مربوط به کانال  است رابه سیم فاز لامپ های اس ام دی و سیم های بعدی را به ترتیب به لامپ های ال ای دی و لامپ های سرپیچ شمعی وصل کنیم.

تمام شد و شما ریموت کنترل را روی لوستر خود نصب کرده اید.