انواع لوستر

انواع لوستر

لوسترها انواع مختلفی دارد که بسته به نوع آن کاربردهای متفاوتی دارد، هنگام انتخاب لوستر باید به عوامل مختلفی توجه کرد، ارتفاع محلی که می‌خواهیم لوستر را نصب کنیم، نوع و جنس وسایل استفاده شده در طراحی داخلی خانه، کاربردی که لوستر برای هر نوع فضایی دارد و همچنین مدل دکوراسیون و نوع آن، با داشتن یک شناخت کلی راجع به انواع لوستر و کارایی آن می‌توان به بهترین انتخاب برای طراحی و زیبایی مکان مورد نظر رسید.

کارایی مناسب لوستر در خانه

انواع لوستر مختلف وجود دارد که مدل‌های آن طی زمان با توجه به نیاز انسان‌ها و مد روز تغییر کرد، معمولا طراحان داخلی لوستر را بعد از چیدمان کامل دکوراسیون با توجه به کارکردشان انتخاب می‌شود.

انتخاب لوستر به عوامل مختلفی مربوط است که مهم‌ترین آن سلیقه‌ی شخصی افراد است، با در نظر گرفتن کاربرد و سلیقه می‌توان لوستر را تهیه کرد البته باید در نظر داشت که ناهماهنگی و ناموزونی در فض ایجاد نکند.

به همین منظور در کنار سلیقه و دلخواه افراد باید به نکات دکوراسیونی و طراحی داخلی هم دقت شود، برای مثال اگر در خانه‌ای با سقف کوتاه لوستر بزرگ و حجیم قرار دهید باعث می‌شود خانه از آن چه هست کوچک‌تر به نظر بیاید.

و یا اگر در محیط‌های بزرگ و مجلل که احتیاج به نور بیشتری دارد لوستر کوچک و کم حجم قرار دهید باعث می‌شود جلوه‌ی محیط کم شود و دیگر آن زیبایی و جذابیت را نداشته باشد.

چنان‌چه با شناخت کافی و مشورت با افراد خبره و وارد می‌تواند کمک می‌کند تا محیط عیب‌دار و ناموزون به نظر نرسد، از نکات مهم دیگر هماهنگی رنگ لامپ با محیط دکوراسیون و دیوارهاست که می‌بایست به گونه‌ای نباشد که چشم را بزند و یا به مرور موجب خستگی ذهن و چشم افراد شود.

کارشناسان لوسترسازان همیشه و هرلحظه آماده‌ی پاسخ دادن به سوالات شما و مشاوره‌ی شخصی می‌باشند.

زیبایی لوسترها بر اساس هماهنگی با دکوراسیون

در عین اینکه انتخاب درست لوستر باعث می‌شود محیط زیباتر و بهتری داشته باشید، لوستری که در محیط درست قرار بگیرد زیبایی و درخشش چند برابر دارد.

لوسترها برای روشنایی و ایجاد نور مناسب به کار برده می‌شود، اما طیفی از انواع لوستر نور انچنان زیادی ایجاد نمی‌کند و بیشتر جنبه‌ی تزیینی دارد.

به‌طور کلی لوسترها از لحاظ میزان نوردهی و سیم‌کشی به دو دسته تقسیم می‌شود:

یکی لوسترهای لامپی و حبابی و دیگری لوسترهای ال ای دی که باتوجه به میزان نور مورد نیاز یکی از آن‌ها انتخاب می‌شود.

هرچند که هرروزه لوسترهای زیادی وارد بازار می‌شود اما مزیت لوستر این است که مدل‌های قدیمی آن از رده خارج نمی‌شود و می‌توان هرگاه با دکوراسیونی ست می‌شد از آن‌ها استفاده کرد.

برای مثال لوسترهایی با بدنه فلزی و ساده‌تر برای خانه‌های مینیمال و مدرن بهتر است و لوسترهایی آلومینیومی و برنزی برای خانه‌های کلاسیک گزینه‌ی مناسب‌تری است.

انوع لوستر و انتخاب صحیح برای دکوراسیون داخلی

لوسترها در انواع مختلفی طراحی و تولید می‌شود، اما دسته‌بندی‌های آن ها براساس شکل ظاهری و مدل تقسیم‌بندی می‌شود یکی لوسترهای آویزی و حباب‌دار و دیگری لوسترهای سقفی

با توجه به چینش دکوراسیون داخلی و همچنین ارتفاع سقف و دیوارها انتخاب این لوسترها نیز تفاوت دارند. انتخاب این دو نوع به جای هم ممکن است ایراداتی را به دکوراسیون اضافه کند.

امروزه لوسترهای سقفی در بین انواع لوستر طرفداران بیشتری دارند زیرا این نوع لوسترها برای خانه های مدرن که دارای سقف و دیوارهای کوتاه یا سالن های بزرگ است بسیار کاربردی است

همچنین در طراحی این نوع لوستر نور از بالا می تابد و چشم را اذیت نخواهد کرد.

لوسترهای سقفی با ظاهر متفاوت کارکردهای متنوعی دارد مثلاً برای سالن می توان از انواع مجلل تر آن و برای آشپزخانه از سبک چوبی آن ها استفاده کرد.

انواع لوستر سقفی

ازجمله انواع لوستر سقفی می توان به سقفی برنزی، سقفی دایکاست، سقفی چوبی و کریستالی اشاره کرد.

لوسترهای سقفی چوبی معمولاً برای فضاهای داخلی تر که سقف کوچکی دارند مانند آشپزخانه و اتاق خواب استفاده می شود که با توجه به شکل حباب و تعداد شعله و متریالی که با چوب ترکیب شده مورداستفاده قرار می گیرند.

لوستر سقفی دایکاست با جنس طلایی، برنز و کرومی که دارند برای دکوراسیون های متفاوت و کلاسیک تر استفاده می شود.

لوسترهای سقفی کریستال محبوب ترین و پرفروش ترین نوع است.

سایز بزرگ این لوسترها برای مکان هایی به کار می رود که دارای فضای گسترده و یک سالن عظیم است و به تجلل و درخشندگی محیط کمک می کند مانند امام زاده یا مسجدها، همچنین مدل های ظریف تر این محصول ممکن است برای مکان های کوچک تر و منازل هم مورداستفاده قرار گیرد و همواره در بازار موردتوجه بوده است.

انواع مدرن آن به صورت لامپ های LED و SMD وجود دارد که از ویژگی های نوع LED آن ها این است که می توان با ریموت نور آن ها را کنترل کرد.

به طورکلی لوسترهای سقفی برای دکوراسیون های مدرن تر بکار می رود.

مثلاً اگر یک خانه دارای سقف کوچک است می توان برای تزیین آن از یک لوستر سقفی فانتزی یا چراغ های بدون پوشش استفاده کنید.

همچنین برای آشپزخانه ها نیز لوسترهای سقفی کوچک تر و ساده تر یا با بافت های چوبی بکار می رود، این نوع لوسترها جنس های متفاوتی دارند که نوع برنزی و آنتیک آن برای مکان های مجلل تر استفاده می شود.

همچنین این لوسترها در اندازه های بزرگ­تر برای سالن های وسیع و مجلل­تر موردتوجه قرار می گیرد.

شناخت لوسترها برای کاربرد صحیح

لوسترهای مدرن یکی از انواع لوسترها است که کاربردهای مختلفی دارد که علاوه بر نور و زیبایی می تواند به راحتی با محیط موردنظر ما هماهنگ شود و جلوه بخش باشد.

این نوع از لوسترها ممکن است برای محیط های کلاسیک و ساده چندان مناسب نباشد و در دکوراسیون به عنوان یک عامل ناهماهنگ شناخته شود که به بقیه ساختار خانه ارتباطی ندارد اما به دلیل زیبایی که دارد برخی از آن ها برای استفاده در داخل خانه در سایزهای کوچک مورد توجه قرار می‌گیرد.

لوسترهای مدرن با توجه به ساختار آن ها به صورت ساده و تجملاتی در مکان های مختلف استفاده می شود اما به طورکلی کارکرد این لوسترها بیشتر در مکان هایی شبیه به هتل و محیط های اداری یا محیط هایی که دارای لابی و سالن است استفاده گردد.

همچنین کافه ها و رستوران های مجلل نیز می توانند دست به انتخاب بزنند. این نوع لوسترها دارای ویژگی ها و قابلیت های متنوعی نیز خواهد بود.

لوستر آویزحلقه‌ای از انواع لوسترهای مدرن است، در این طرح از لوستر حلقه هایی به صورت واحد کنار یکدیگر قرار داده می شود که به شکل خلاقانه ای نور و زیبایی را منعکس می کند.

این نوع از لوستر معمولاً دارای حجم بزرگی است و برای سالن های وسیع مناسب تر است اما ممکن است در سایزهای کوچک تر برای متراژهای کمتر نیز بکار روند.

تنوع جنس در انتخاب لوسترها

در دنیای طراحی مدرن تنوع جنسی زیادی برای محصولات وجود دارد، یکی از محصولات پرطرفدار در میان انواع لوسترها، محصولات چوبی است. لوسترهای چوبی علاوه بر زیبایی و ظرافت خاصی که دارد و به راحتی با بسیاری از محیط ها هماهنگ می شود و سادگی و زیبایی چشمگیری پیدا می کنند. همچنین این جنس از محصولات دارای کیفیت خوب همراه با تنوع بسیار است که در کنار قیمت مناسبی که دارد می تواند یک گزینه همیشگی و خوب برای مصرف کنندگان باشد.

در این نوع، معمولاً از چوب برای ساخت بدنه استفاده می شود، کاربرد لوسترهای چوبی با توجه به دکوراسیون محیط و میزان نوری که ما نیاز داریم متنوع است.

لوسترهای چند شاخه برای پذیرایی مناسب است و لوسترهای تک شاخه و دوشاخه نیز معمولاً برای آشپزخانه، اتاق خواب، راهرو و فضاهای کوچک مورداستفاده قرار می گیرد. همچنین برخی از این لوسترها به دلیل اینکه نور کمتری نسبت به سایر انواع آن تولید می کنند می توانند در کافه ها استفاده شوند.

برای سالن، اگر دکوراسیون و مبلمان چوبی باشد به راحتی می توان لوسترهای چوبی را با آن ست کرد اما باید به رنگ چوبی که انتخاب می کنیم توجه داشته باشیم.

بعلاوه به دلیل تنوع رنگی که این لوسترها دارند می توانیم برای فضای آشپزخانه لوستر را با رنگ کابینت ها هماهنگ کنیم و هارمونی زیبایی ایجاد کنیم، برنز به دلیل رنگی که دارد در پذیرایی بسیار خیره کننده است، همچنین به ایده ای برای ترکیب سبک مدرن و کلاسیک در دکوراسیون داخلی بدل شده است.

لوسترهای برنزی و آلومینیومی نیز ازجمله لوسترهای پرکاربرد است که بسیاری تصور می کنند این محصول برای خانه هایی با چیدمان سلطنتی و کلاسیک مناسب است.

اهمیت رنگ نور لوسترها

در ساخت لوسترهای کلاسیک چراغ های زرد و قرمز بکار برده شده اما امروزه با طرح های نوین لوسترهای برق کشی و نور آن ها هم مدرن شده است. یکی از ملاک های مهم انتخاب لوستر میزان نوری است که در آن بکار رفته. لامپ های LED و CMF یا کم مصرف در لوسترها تعبیه شده. مهم ترین مزیت لامپ های LED طول عمر آن هاست، همچنین خاموش و روشن کردن این لامپ ها برخلاف لامپ های رشته ای تأثیری روی طول عمر آن ها ندارد، پر نورتر است اما اگر اشکالی در یکی از آن ها رخ دهد سایر لامپ ها نیز کارایی خود را از دست می دهند.

نوع دیگر این لامپ­ها، لامپ شاخه­ای است که در لوسترهای ال ای دی و برخی از لوسترهای شاخه­ای سوزنی مورداستفاده قرار می­گیرد که به دلیل قابلیت تعویض آسان بیشتر موردتوجه قرار می­گیرند. لامپ های کم­مصرف نیز ازجمله لامپ های پرتولید هستند که به شکل های متفاوت مانند سرپیچ شمعی و سرپیچ معمولی تولید می­شوند، نور درخشان­تر و همچنین طول عمر بیشتری نسب به لامپ­های رشته ای دارند.

ازجمله فاکتورهای مهم لوستر انتخاب رنگ نور است. استانداردترین حالت برای انتخاب رنگ نور ترکیب رنگ زرد و سفید است که باعث می شود چشم خسته نشود همچنین برای زیبایی بخشی دکوراسیون استفاده می شود و باعث می شود به وسایل نور متمرکز زرد یا سفید نتابد. همچنین برای کنترل میزان و شدت نور می توان از دستگاه Dimmerکه مخصوص لوستر است استفاده کرد. باید توجه داشت که لوستر محصولی تزیینی است و نور آن با نور لامپ بدون سرپوش متفاوت است. همچنین لوسترهایی که دارای لامپ همراه با سرپوش هستند برای فضای اتاق خواب مناسب تر می باشند.

در پایان

لوسترها به دلیل روشنایی ای که دارند و اینکه در مرکز خانه قرار می گیرند بسیار چشمگیر هستند. در اصل این محصولات تزیینی هستند و وظیفه تولید نور هم به عهده دارند. از عوامل مهمی که باید در انتخاب لوستر توجه کرد ابتدا چیدمانی است که منزل ما دارد. لوسترهای خیلی بزرگ، خیلی کوچک، لوسترهایی که در تضاد با سبک دکوراسیون محیط است ممکن است باعث به وجود آمدن عیب و نقص در چیدمان داخلی شود؛ بنابراین اگر تخصصی در این حوزه ندارید یا نمی توانید سبک دکوراسیون منزل، محیط کار، لابی ساختمان، کافه و… خود را به درستی انتخاب کنید لازم است از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا با تنظیم شکل و فرم و رنگ لوستر با محیط داخل فضایی زیبا و آرام بخش فراهم کنید. همچنین جنس لوسترها فاکتور مهمی است که باید در نظر داشت.